روانشناسی سرطان

سرطان و 11 روش موثر برای کنار آمدن با احساسات

نویسنده : مدیریت 1402/5/8 9:13:34 121 بازدید 0 نظر
سرطان و 11 روش موثر برای کنار آمدن با احساسات

این که بعد از تشخیص سرطان دچار افکار و احساسات شخصی مختلف بشوید، کاملا طبیعی است. بروز این احساسات در همه‌ افراد شبیه هم نیست؛ ممکن است شما احساس ناراحتی، شوک یا بلاتکلیفی کنید، در حالی که بیماران دیگر احساس عصبانیت، گناه یا تنهایی کنند. به هر حال هر حسی که داشته باشید، برای این که زودتر حال جسمتان خوب شود باید اول حال دلتان را خوب کنید. راه‌هایی وجود دارد که می‌تواند به شما کمک کند راحت‌تر با این قضایا کنار بیایید، حتی اگر فکر می‌کنید که هیچ چیزی نمی‌تواند به شما کمک کند! با طب آنکو همراه باشید تا راه‌‌های تاثیرگذاری را برای مدیریت احساسات منفی به شما بگوییم.

1. احساسات خود را بیان کنید

احساسات بیان نشده هیچ وقت فراموش نمی‌شوند و همین باعث می‌شود که حالتان بدتر شود. از بیان احساسات منفی خود شرمنده نباشید. ابراز احساساتی چون خشم یا ناراحتی، باعث میشود که سریعتر از دست آن‌ها خلاص شوید. صحبت کردن با دوستان، خانواده، بهبود یافتگان از بیماری سرطان، گروههای حامی بیماران سرطانی یا یک مشاور میتواند به شما در برطرف کردن این احساسات کمک کند. حتی اگر تمایل ندارید در این رابطه با کسی صحبت کنید، به احساسات خود فکر کنید یا آنها را یادداشت کنید. تلاش کنید آنها را برطرف کرده و از شرشان خلاص شوید.

2. مثبت ‌اندیش باشید

حتی با وجود داشتن دوران بد، شما به دنبال حوادث و اتفاقات خوب باشید. به جای فکر کردن به بدترین چیزها تلاش کنید که امیدوار باشید.

3. خود را در مورد ابتلا به سرطان سرزنش نکنید

ممکن است این باور را داشته باشید که به دلیل انجام کاری یا انجام ندادن عملی به سرطان مبتلا شده‌اید. اما حتی دانشمندان نمی‌دانند که چرا بعضی افراد دچار سرطان می‌شوند و برخی دیگر مبتلا نمی‌شوند. افراد با یکدیگر فرق می‌کنند. یادتان باشد که سرطان ممکن است برای هر کسی اتفاق بیفتد. پس خود را با دلایل بی ربط سرزنش نکنید.

4. اگر خوشحال نیستید، تظاهر به شاد بودن نکنید

بعضی اوقات افراد مبتلا به سرطان تمایل دارند که تسلیم احساسات خود بشوند و مجبور نباشند که تظاهر به خوب بودن کنند. می‌توانید به اطرافیان خود بگویید که روز بدی داشته‌اید. نیازی نیست همیشه وانمود کنید که خوشحال هستید.

5. انتخاب کنید چه زمانی می‌خواهید راجع به بیماری‌تان با دیگران صحبت کنید

احتمالاً برای دیگران مشکل است که راجع به سرطان با شما صحبت کنند. اطرافیان و عزیزان شما منظوری ندارند ولی نمی‌دانند دقیقاً راجع به چه چیزی صحبت کنند و چگونه رفتار نمایند. شما می‌توانید کاری کنید که احساس راحتی بیشتری کنند. از آن‌ها بپرسید که چه فکری می‌کنند و چه احساسی دارند.

6. به دنبال راه‌هایی برای آرامش خودتان باشید

هر فعالیتی که به شما کمک می‌کند تا احساسات خوشایند و راحتی داشته باشید را انجام دهید. مدیتیشن، تصویرسازی ذهنی مثبت و تمرین‌هایی برای آرامش اعصاب همگی راه‌هایی است برای آرام بودن در زمانی که احساس اضطراب و نگرانی می‌کنید.

7. به دنبال علایق‌تان بروید

شاید سرگرمی‌هایی مانند کار با چوب، عکاسی، کتاب خواندن یا صنایع دستی مورد علاقه شما باشند و از آن‌ها لذت ببرید . به دنبال کارهای خلاقانه‌ای که باعث بروز احساسات شما می‌شوند بروید، مانند رقص، موسیقی و نقاشی.

8. تا جایی که امکان دارد فعال باشید

از منزل خارج شده و به کارهایی مشغول شوید که باعث می‌شوند تمرکز شما تنها بر روی سرطان نباشد. ورزش کردن، یوگا و تمرین‌های کششی نیز می‌توانند مفید باشند.

9. زندگی خودتان را کنترل کنید

بعضی از افراد می‌گویند که نظم و ترتیب در زندگی به آن‌ها کمک می کند. کارهایی مثل تعیین وقت ملاقات با پزشکتان و تغییر شیوه‌ زندگی چیزهایی هستند که شما می‌توانید کنترل کنید. حتی داشتن برنامه روزانه، اطلاعات در مورد سرطان و درمان آن به شما احساس کنترل می‌دهد. این مسئله به شما کمک می‌کند که احساس اعتماد به نفس بیشتری در مورد آینده داشته باشید.

10. امیدوار باشید

علی رغم ابتلا به سرطان می‌توانید امیدوار باشید. داشتن امید به زندگی می‌تواند به شما حس هدفمندی بدهد. برای ایجاد حس امیدواری، اهدافی را برای خود تعیین کنید و هر روز تلاش کنید که به سمت آن‌ها حرکت کنید. برنامه‌ریزی کنید و سعی کنید ذهن‌تان را از موضوع سرطان دور کنید. به خاطر سرطان از انجام کارهایی که به آن ها علاقه داشته‌اید دست نکشید.

11. برنیروی درونی خود تمرکز کنید

شما می‌‌توانید بر روی نیروی درونی‌تان تمرکز کنید. برای انجام این کار، روش‌های زیر می‌توانند موثر باشند:

  • تلاش ‌کنید بر روی زمان حال و نه گذشته یا آینده، تمرکز کنید. شاید باید بپذیرید که برنامه روزانه شما ممکن است تغییر کند.

  • اهدافی را برای خودتان تعیین کنید.

  • سعی کنید به مکان هایی بروید که دوست دارید.

  • به کارهایی بپردازید که  از انجام آن‌ها لذت می‌برید.

  •  بر روی روابطی که با دوستان صمیمی و افراد نزدیکتان دارید، تمرکز کنید.

همیشه برای متوقف شدن زود است (نورمن وینسنت پیل)

تاثیر سرطان بر سلامت روان فرد مبتلا از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. آگاهی از نحوه‌ روبرو شدن با این احساسات و مدیریت آن‌ها به فرد مبتلا و اطرافیانش کمک بسزایی خواهد کرد.  ناراحتی، ترس و غم همگی احساساتی طبیعی هستند که در طول روند تشخیص و درمان سرطان وجود دارند. هرچند تغییرات خلق و خو بعد از تشخیص سرطان کاملا طبیعی است، ولی اجازه ندهید که دلیلی شوند برای دست کشیدن از زندگی. داشتن احساس مثبت در طول پروسه درمان به شما خیلی کمک خواهد کرد.

تعداد بازدید : 121 نفر

* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: