
رازهایی برای تأثیر بیشتر در اولین ملاقات
اولین ملاقات ممکن است استرسزا و دلهرهآور باشد. بسیاری از افراد از تصور ملاقات با شخصی که نمیشناسند و صحبت با آنها عصبی میشوند. بعضی از افراد هم به دلیل کمبود تجربه، احساس حقارت میکنند. با افزایش اطلاعات میتوان این استرس را کم کرد. ما در این مقاله راهنماییهای لازم را ارائه میدهیم تا بتوانید اولین ملاقات خود را به موفقیت تبدیل کنید.
کارهایی که قبل از اولین ملاقات باید انجام دهید
- هدف خود را مشخص کنید. آیا این ملاقات واقعاً لازم است؟ اولین و مهمترین عامل در موفقیت، داشتن هدف مشخص است.
- قبل از اولین ملاقات، بهتر است در مورد مکانی که میخواهید بروید و شخصی (یا اشخاصی) که قرار است ملاقات کنید، تحقیق کنید تا با نحوه عملکرد آنها آشنا شوید. اطلاعات بسیاری از افراد و مکانی که میخواهید بروید به صورت آنلاین وجود دارد. برای به دست آوردن اطلاعات میتوانید صفحات اجتماعی (وبلاگ، توئیتر، اینستاگرام، فیسبوک و …) را بررسی کنید. مهم است که بدانید چه افرادی در آنجا حضور دارند و چگونه باید با آنها تعامل کنید. اولین برداشت افراد از شما بسیار مهم است.
- در مورد کار یا حرفی که در ملاقات دارید، اطلاعات کسب کنید. سپس از خود بپرسید چرا من بهترین شخص برای این نقش هستم؟ آیا در ملاقات خود کسی هست که او را بشناسید؟ یا او شما را بشناسد؟ بهتر است اگر چنین شخصی وجود دارد، از او در مورد اتفاقات احتمالی مشورت بگیرید.
- حرفهایی را که میخواهید بزنید تمرین کنید. سپس از یکی از اعضای خانواده یا دوستان خود بخواهید که در مورد آن موضوع چند سؤال از شما بپرسد.
- فقط به چگونگی پاسخ دادن به سؤالات فکر نکنید. در آینه نگاه کرده و با صدای بلند تمرین کنید.
- لیستی از افراد باتجربه را تهیه کنید که بتوانند شما را راهنمایی کنند. این افراد میتوانند معلمان، همسایگان، دوستان خانوادگی و … باشند.
- در مورد آخرین اخبار و موضوعات داغ اطلاعات کسب کنید. آیا در جریان آخرین تحولات هستید؟ خوب است بدانید آخرین نوآوریها و فنآوریها کدامند؟
- قبل از رفتن به اولین ملاقات، مسواک بزنید.

کارهایی که حین اولین ملاقات باید انجام دهید
- ملاقات خود را طولانی نکنید. بهتر است زمان ملاقات بیشتر از 30 دقیقه طول نکشد. اگر زمان ملاقات طولانی شود به وقت و انرژی بیشتری نیاز است.
- ادب را رعایت کنید. به موقع شروع کرده و به موقع پایان دهید.
- سعی کنید خونسرد باشید. آرامش هر چه بیشتر به شما کمک میکند تا روی صحبتهای خود و افراد حاضر تمرکز کنید. اگر در جایی آرامش خود را از دست دادید، مکث کرده و چند نفس عمیق بکشید.
- به تواناییهای خود اطمینان داشته و با دیگران راحت باشید.
- با افراد حاضر تماس چشمی برقرار کرده و از حواسپرتی دوری کنید. تماس چشمی نشان میدهد به فرد توجه دارید. اگر با دیگران تماس چشمی برقرار نکنید، ممکن است آنها فکر کنند که شما نسبت به حرفهایی که میزنید، مطمئن نیستید یا اعتماد به نفس ندارید. بهتر است مدت زمان برقرار تماس چشمی شما با هر یک از افراد 3-4 ثانیه باشد.
- ملاقات را جذاب کنید. مثلاً میتوانید با یک داستان شروع کرده و دیگران را در آن مشارکت دهید. همه ما قدرت قصهگویی را داریم.
- ایجاد رابطه به این معنا نیست که شما مجبورید همه چیز را به اشتراک بگذارید یا داستان زندگی خود را تعریف کنید. شما فقط در مورد موضوعاتی صحبت کنید که با جلسه هماهنگ بوده و معنادار باشد. سعی کنید بتوانید با دیگران به توافق برسید.
- در ملاقات سعی کنید بیشترین تمرکز شما روی گوش دادن باشد. بدون هیچ گونه قضاوتی به حرف افراد گوش دهید. موقع صحبت کردن دیگران به فکر پاسخ دادن نباشید. چون اگر فکرتان مشغول باشد، نمیتوانید کاملاً متوجه منظور آنها باشید.
- هر گونه حواسپرتی مانند صفحه نمایش یا تلفن همراه را از خود دور کرده و تمام توجه خود را به افراد حاضر اختصاص دهید.
- به زبان بدن توجه کنید. حالت بدن و لحن شما چیزهای زیادی را به صورت غیرکلامی نشان میدهد. تحقیقاتی وجود دارد که نشان میدهد مغز ما به ارتباط غیرکلامی بیشتر توجه دارد. فهمیدن زبان بدن دیگران مشکل است. زبان بدن میتواند در افراد مختلف متفاوت باشد. زبان بدن افراد به ما میگوید که آنها چه احساسی دارند. برای مثال شرایط روانی فرد (مثلاً استرس) زبان بدن او را تحت تأثیر قرار میدهد. اگر فردی موقع صحبت کردن به دیوار تکیه دهد، نشانه بیحوصلگی و علاقهمند نبودن به موضوع است.
کلام پایانی
در ملاقات افراد برای رسیدن به یک هدف مشخص، دور هم جمع شده و اطلاعات خود را با یکدیگر به اشتراک میگذارند. اولین ملاقات ممکن است استرسزا و دلهرهآور باشد. با تمرین زیاد و گرفتن مشورت از افراد باتجربه، میتوان استرس را کم کرد. قبل از رسیدن زمان ملاقات بهتر است در مورد افراد حاضر در جلسه و موضوع مورد گفتگو اطلاعات بدست آورید. حرفهایی را که میخواهید بزنید را روی یک برگه بنویسید و جلوی آینه تمرین کنید. به تواناییهای خودتان اعتماد کرده و خونسرد باشید. سعی کنید با همه ارتباط چشمی برقرار کرده و با آنها به توافق برسید.