تغذیه در سرطان

اهمیت تغذیه درمانی در بیماران مبتلا به سرطان

نویسنده : مدیریت 1402/5/30 12:42:13 70 بازدید 0 نظر
اهمیت تغذیه درمانی در بیماران مبتلا به سرطان

رژیم غذایی نقش مهمی در کنترل و مدیریت بیماری ­های مختلف ایفا می­ کند. روشی که در آن رژیم غذایی دارای اهمیت است به عنوان تغذیه درمانی شناخته می ­شود.

زمانی که به سرطان مبتلا هستید، همه چیز تغییر می­ کند. از آن لحظه به بعد، شما در حال مبارزه با بیماری و شکست آن هستید. سرطان می­ تواند عوارض عمده ای را بر روی بدن فرد به جای گذاشته و باعث شود که فرد انرژی کمی داشته باشد. برای مبارزه با سرطان،  بیمار باید در طول درمان و بعد از آن مواد غذایی مناسب دریافت کند. این امر می ­تواند برای بسیاری از بیماران سرطانی که اشتهای کمتری داشته و یا در حین درمان سرطان حالت تهوع دارند، دشوار باشد. اما علی رغم چالش ­هایی که بیمار در طول درمان با آن رو به رو است، توجه به تغذیه مناسب برای مبارزه با سرطان حائز اهمیت است.

هدف از تغذیه درمانی

معمولاً در بیماران مبتلا به سرطان سوءتغذیه اتفاق می­ افتد که این مسئله می ­تواند بر کیفیت زندگی آن­ ها تأثیر منفی داشته باشد. عوامل مختلفی از جمله کاهش مصرف مواد غذایی، عوارض جانبی ناشی از درمان سرطان و فرآیندهای متابولیک باعث ایجاد سوءتغذیه می­ شوند. در طی دو دهه گذشته، در تغذیه بیماران سرطانی پیشرفت­ های اساسی به وجود آمده است. توجه به مسئله تغذیه درمانی در بیماران مبتلا به سرطان در سال ­های اخیر جایگاه ویژه­ ای پیدا کرده است.

سرطان و درمان سرطان می­ توانند نیازهای غذایی بدن شما را تغییر دهند. در طول درمان از تیم خود در مورد اصول تغذیه در بیماران سرطانی، در دوران درمان و پس از آن سؤال کنید. اطمینان حاصل کنید که از تمامی مواد مغذی مورد نیاز، برای کمک به بدن خود در حین  درمان بهره­مند می ­شوید تا سریع ­تر بهبود ­یابید.

یک رژیم غذایی سالم و متعادل می ­تواند مواد غذایی کافی را در حین درمان سرطان برای شما فراهم آورد. تغذیه مناسب، امکان بهبودی را برای بیماران فراهم آورده و در نتیجه، کیفیت زندگی آن ­ها را ارتقاء می­ بخشد. در طول دوران درمان، بیماران نیازهای غذایی پیچیده­ ای دارند. غذاهای مناسب می­ توانند باعث تقویت قدرت و سلامت عمومی در بیماران شوند. پذیرش برخی از عادت ­های غذایی همچنین می­ تواند در مقابله با عوارض جانبی رایج ناشی از درمان مانند کاهش اشتها، یبوست، اسهال، تغییر طعم و کاهش وزن کمک کند.

  تغذیه درمانی به طور کلی بر روی غذاهای کامل و غیر فرآوری شده طبیعی تمرکز دارد که به تقویت سلامت کلی و رفع خطر بیماری­ های مختلف کمک می کند. رژیم بیماران سرطانی به گونه­ ای برنامه ریزی شده است که از نظر تغذیه ­ای متعادل و پایدار باشد. با این حال ، مهم است که درک کنیم که تغذیه درمانی جایگزین دارو نمی­ شود.

اهمیت حضور متخصص تغذیه در تیم درمان سرطان

برای بهره ­مندی از مشاوره تغذیه در حین درمان سرطان، مراجعه به یک متخصص تغذیه بسیار حائز اهمیت است. از تیم درمانی خود بخواهید تا در یافتن یک متخصص تغذیه زبده در امر تغذیه برای بیماران سرطانی به شما کمک کنند.

متخصص تغذیه می تواند به شما در داشتن یک  رژیم غذایی متناسب با نیازهای غذایی خاص تان کمک کند. آن­ ها می­ توانند با ایجاد برنامه­ های غذایی فردی برای بیماران از دریافت تمام مواد غذایی مورد نیاز آن­ها اطمینان حاصل نمایند.

متخصص تغذیه با بیماران و خانواده­ های آن­ ها در ارتباط بوده تا در مورد روش­ های بهبود تغذیه بیمار به آن­ ها مشاوره دهد. برای کمک به کاهش علائم سرطان یا عوارض درمان سرطان، تغییراتی در رژیم بیمار داده می ­شود. این تغییرات ممکن است در نوع و میزان غذا، تعداد دفعات خوردن غذا، و یا نحوه غذا خوردن فرد مبتلا به سرطان باشد. برای مثال، غذا در دمای معینی و یا با نی مصرف شود.

متخصص تغذیه با سایر اعضای تیم درمان برای بررسی سلامت تغذیه بیمار در طول درمان سرطان و دوران بهبودی همکاری می ­کند. علاوه بر متخصص تغذیه، تیم درمان ممکن است شامل افراد زیر باشد:

  • پزشک
  • پرستار
  • مددکار اجتماعی
  • روانشناس

متخصص تغذیه به طور کلی سابقه پزشکی بیمار و وضعیت فعلی سلامت را ارزیابی کرده و براساس آن برنامه تغذیه فرد را تعیین می کند.

سعی کنید قبل از قرار ملاقات با یک متخصص تغذیه آمادگی لازم را داشته تا مطمئن شوید که بیشترین استفاده را از آن می ­کنید. بیان موارد زیر می ­تواند مؤثر باشد:

  • مکمل یا ویتامین­ هایی را که مصرف کرده­ اید
  • عوارض جانبی که  تجربه کرده­ اید
  • برنامه غذایی یک هفته خود را بیان کنید
  • هر سوالی که ممکن است داشته باشید را بپرسید

در طول درمان سرطان متخصص تغذیه بر روی محدود کردن عوارض جانبی متمرکز می­ شود. این در حالی است که بعد از درمان سرطان ممکن است بر این موضوع متمرکز شود که رژیم غذایی شما چطور می­ تواند احتمال بازگشت بیماری را کاهش دهد.

در سال­ های اخیر تغذیه درمانی در درمان بیماری­ها اهمیت ویژه ­ای پیدا کرده است. حضور یک متخصص تغذیه در تیم درمان بیماران سرطانی می ­تواند نقش برجسته­ ای را در کاهش عوارض ناشی از سرطان و درمان آن در حین درمان و پس از آن ایفا کند. تغذیه بخش مهمی از درمان سرطان و سلامت عمومی شما است.

تعداد بازدید : 70 نفر

* - لطفا نظر خود را در خصوص این مقاله بیان بفرمایید: